Plannen voor watertaxi over de IJssel in Kampen

In Kampen vaart vanaf dit voorjaar een watertaxi. Het nieuwe vervoersmiddel past in het plan om stad aantrekkelijker te maken voor watertoeristen. De elektrische boot krijgt naar verwachting zes aanlegplaatsen en gaat twee keer per uur varen. De vaartijden sluiten aan op aankomsttijden van de treinen op station Kampen.

De boot kan 12 personen (en fietsen) vervoeren en wordt gemaakt door het bedrijf Alumax Boats uit Meppel. Dat bedrijf bouwt ook de zwart-gele watertaxi’s die passagiers over de Nieuwe Maas van Rotterdam vervoeren.

De bedoeling is dat de watertaxi aan beide oevers van de IJssel kan aanmeren. De historische Koggewerf wordt een van de aanlegplaatsen. Verder wordt gekeken naar IJsselkade, het Ganzendiep, het Vissegat, de Koornmarktpoort en de Bovenhaven.

Schippers

De stichting Campen Zien gaat de watertaxi exploiteren. De organisatie is nog op zoek naar schippers die op de watertaxi willen gaan varen, en wil eventueel ook het de opleidingskosten voor het klein vaarbewijs voor de schippers betalen. Verder zoekt de organisatie nog zonnepanelen als dak voor de watertaxi of een zeil rondom.

Meer informatie: info@perron1.nl

(6 februari 2022)