Pontjesdagen neemt bezoekers per veer mee over de Maas

VanĀ  vrijdag 10 tot en met zondag 12 mei vindt de vierde editie van de Pontjesdagen plaats. Dit evenement biedt een afwisselende programma langs 160 kilometer van de Maasoever, van het Land van Cuijk tot de Biesbosch. De deelnemers kunnen kiezen uit acht verschillende themaroutes, die niet alleen langs pittoreske dorpjes leiden, maar ook de kans bieden om de rivier over te steken via karakteristieke veerpontjes.

Onderweg zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Van de streekmarkt in Hanzestad Maasbommel tot een proeverij bij Molen De Hoop in Veen, er is voor elk wat wils. De historische (vesting)stadjes zoals Heusden, Woudrichem, Wijchen en Zaltbommel nodigen uit tot ontdekken, met hun historische straatjes, vestingwerken en gezellige terrasjes waar je kunt genieten van lokale lekkernijen.

Voordeelpas

Nieuw dit jaar is de Pontjesdagen Voordeelpas, die je onbeperkt toegang geeft tot de deelnemende veerponten en voordelen biedt bij lokale ondernemers. Met de pas krijg je onder meer korting op de entree bij Kasteel Ammersoyen, een gratis rondvaart met Museumboot de Schokker en kortingen bij diverse horecagelegenheden.

Om optimaal van het evenement te genieten, is het Pontjesdagen pakket beschikbaar. Dit pakket bevat de Voordeelpas, voordeelcoupons voor lokale ondernemers en een gedetailleerde fietskaart. Voor meer informatie: www.pontjesdagen.nl

Vrienden van de Veerponten

We vinden dat op dit evenement onze vereniging niet mag ontbreken. Daarom staan de Vrienden van de Veerponten zaterdag 11 mei van 10.30 tot 16.00 uur met een informatiekraampje bij Bistro Tante Es aan de Maasdijk in Demen. Dat is bij de op/afrit van het fiets/voetveer Demen-Batenburg. We vinden het leuk als we u daar mogen ontmoeten.

(3 mei 2024)