Problemen veerpont Kaag

Bij de veerpont van Buitenkaag naar het eiland Kaag waren er de laatste tijd veel problemen. Normaal zijn er twee veerponten (beide bouwjaar 2005) aanwezig. Maar de ene veerpont lag dit voorjaar langdurig op de werf. De andere veerpont vertoonde in die tijd regelmatig kuren.

Normaal zou de andere veerpont dan direct ingezet kunnen worden, maar omdat die op de werf lag ging dat uiteraard niet. Diverse malen is het voorgekomen dat auto’s niet mee konden. En omdat Kaag een eiland is zonder andere verbinding was dat natuurlijk erg lastig voor bewoners en bezoekers.

Voor noodgevallen, zoals ambulancevervoer, was er een pontje van de scheepswerf Van Lent beschikbaar. En voor voetgangers en fietsers werd bij een storing het kleine pontje ingezet dat (buiten corona tijd) in de zomer van Kaag naar Oude Ade vaart en nu beschikbaar was. Maar vervelend voor klanten was het wel.

Uitgesteld

De exploitant, Blue Amigo, zat er flink mee in haar maag. Ze belooft in ieder geval dat voor de tweede veerpont, die ook naar de werf moet, deze werfbeurt pas na het zomerseizoen zal plaatsvinden. In het drukke zomerseizoen is er zo in ieder geval een reservepont aanwezig.

De Kaag 2, die in juni haar werfbeurt heeft beƫindigd, is helemaal gestript en opnieuw opgebouwd. Diverse onderdelen zijn vernieuwd, nieuwe motor, nieuwe slagbomen en ook een nieuw kleurtje. We hopen met de bewoners dat de problemen met de beschikbaarheid van de veerpont vanaf juni zullen zijn verdwenen.

(29 mei 2021)