Riveer neemt exploitatie veerverbinding Kop van ’t Land over

Riveer neemt vanaf 1 januari 2025 de exploitatie van de veerverbinding Kop van ’t Land op zich. Deze veerverbinding vaart tussen de Brabantse en Hollandse Biesbosch. De gemeenten Altena, Dordrecht en Gorinchem gaan hiervoor samenwerken.

In oktober 2023 vroegen de gemeenten Altena en Dordrecht aan Gorinchem om samen te werken met de Gorinchemse veerdienst Riveer voor de veerdienst van Kop van ’t Land. Momenteel wordt de autoveerdienst nog verzorgd door Blue Amigo. Volgens de concessie van 2019 zou Blue Amigo in 2022 een elektrische veerpont inzetten, wat echter niet is gebeurd. Dit leidde tot een beraadslaging door Altena en Dordrecht, waarna zij bij Riveer uitkwamen.

Instemmen

De gemeente Altena heeft onderzoek gedaan naar de veerdienstorganisatie Kop van ’t Land en heeft samen met Dordrecht gekozen voor Riveer. Hoewel de gemeenteraad nog officieel moet instemmen, heeft het college alvast aan Gorinchem gevraagd voorbereidingen te treffen voor de samenwerking.

Hiervoor moet de veerdienst Kop van ’t Land worden aangewezen als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB). De gemeente Gorinchem neemt als eigenaar van Riveer de uitvoering van de veerdienst op zich.

(10 juli 2024)