Taks voor bakfietsen op ’t Kleine Veer

De tarieven voor ’t Kleine Veer tussen Zwolle en Hattem stijgen komend vaarseizoen. Opmerkelijk is de speciale heffing voor bakfietsen.

De prijsverhoging volgt uit de toenemende onderhoudskosten en het groeiend aantal gebruikers. Na een incident vorig jaar waarbij een accu van de veerboot explodeerde, hebben de gemeenten besloten meer te investeren in onderhoud en veiligheid van de veerdienst.

’t Kleine Veer over de IJssel is grotendeels afhankelijk van financiële steun van beide gemeenten, waarbij Zwolle driekwart en Hattem het resterende kwart van de kosten voor hun rekening nemen.

Bakfiets-taks

Om de financiële lasten voor de gemeenten niet verder op te drijven, hebben beide gemeenten besloten om de passagierstarieven te verhogen. De ticketprijs voor volwassenen en kinderen stijgt met € 0,25.

Verder wordt er een nieuwe toeslag ingevoerd voor het vervoeren van bakfietsen, die vanwege hun grootte meer ruimte innemen. Deze zogenaamde ‘bakfiets-taks’ bedraagt  € 0,50 per bakfiets bedragen. Met de nieuwe prijsstelling komt de overtocht voor volwassenen op € 1,25 (€ 1,75 met bakfiets) en voor kinderen op € 0,75.

(17 maart 2024)