Toekomst Hoeksveer onzeker

Het Hoeksveer, dat vaart van Hoek van Holland naar Maasvlakte II, dreigt het Hoeksveer na de zomer te moeten stoppen. Het pontje is populair bij inwoners en nationale en internationale bezoekers. Jaarlijks maken ongeveer 20.000 fietsers en wandelaars gebruik van deze route, vooral tussen april en oktober. Het veer biedt een unieke blik op de Rotterdamse haven en is een essentieel onderdeel van verschillende (landelijke) fietsroutes en dagjes uit.

Ondanks het enthousiasme van de passagiers dreigt het Hoeksveer na de zomer te moeten stoppen. De dorpsraad van Hoek van Holland heeft recent hun zorgen geuit in een brief aan het gemeentebestuur van Rotterdam. De huidige contractperiode loopt tot oktober, en het is nog onzeker of en hoe het voortgezet kan worden.

Contract

Volgens exploitant Ottevanger is er een contract voor oorspronkelijk twee jaar, met een verlenging van nog een jaar. Dit jaar zou het laatste jaar kunnen zijn. De voortzetting hangt nu af van de beslissingen van de gemeente Rotterdam. De exploitant wil graag doorgaan, maar heeft daarbij ondersteuning van de gemeente nodig.