Veer in Driel in ochtendspitsuur alleen voor scholieren

De exploitant van de veerpont in Driel meldt dat, nadat de pont per 1 juli in de vaart is gekomen, de genomen maatregelen i.v.m. corona goed opgevolgd werden. Zo moeten passagiers de gebruikelijke 1,5 meter afstand houden, en mogen er maar maximaal 12 personen per vaart mee. De klanten van de pont gaven aan, dat over het algemeen, de genomen maatregelen werkbaar en uitvoerbaar blijken te zijn. Mede dankzij het mooie weer van de laatste weken en de toename van het fietstoerisme heeft de pont in de maand juli ongeveer 10.000 passagiers overgezet, tegen ruim 8000 in juli 2019.

Maar nu de schoolvakanties voorbij zijn, gaan ook de scholieren weer van de pont gebruikmaken. En ‘s morgens kan het bij deze veerpont behoorlijk druk zijn met scholieren. Daarom is besloten om ‘s ochtends een extra maatregel te treffen. Om de bulk aan scholieren over te zetten, is het veer op werkdagen ‘s morgen van 7:30 tot 8:00 uur exclusief voor scholieren beschikbaar.

Voor hen geldt dan wel het gebruikelijke maximum van 12 passagiers en voor hen geldt in deze situatie (gezien de drukte) ook een mondkapjesplicht. Buiten deze tijd geldt wel het maximum van 12 passagiers, maar geen mondkapjesplicht

Mocht u dus in alle vroegte een rondje met het Drielse pontje willen gaan fietsen, dan zult u op werkdagen met deze stremming voor niet-scholieren rekening moeten houden. Even uitslapen dus.

(23 augustus 2020)