Veerpont Vlissingen eindelijk gerepareerd

De SWATH-veerpont Willem-Alexander die samen met de Maximá de verbinding tussen Vlissingen en Breskens onderhoudt, is eindelijk gerepareerd. Sinds maandag 4 november 2019 vaart de boot weer.

Op donderdag 8 augustus werd deze veerboot plotseling uit de vaart gehaald wegens een storing aan de hoofdgenerator. Daarmee wordt de elektriciteit opgewekt die de voortstuwingsmotoren voeden. De storing bleek niet zomaar snel te repareren te zijn. Zo’n generator is niet een apparaatje dat je snel bij de winkel om de hoek haalt en erin zet.

Sinds de genoemde datum wordt de verbinding uitgevoerd met slechts één veerboot. Normaal varen er in de spitsuren twee veerboten waarmee een halfuursdienst wordt verzorgd. De afgelopen maanden werd extra capaciteit gezocht in een extra busverbinding naast de overblijvende veerpont.

Verstoringen

De verbinding wordt de laatste tijd nogal vaak geplaagd door verstoringen. Begin dit jaar was de Maximá al enkele keren uit de vaart wegens een kapotte brandstofpomp en een lekkende schroefas. Ook in de voorgaande jaren waren er regelmatig verstoringen waardoor de spitsdienst moest uitvallen.

(4 november 2019)