Verouderde trekpontjes in Wieringermeer vervangen

Recreatie Noord-Holland vervangt dezer dagen de twee touwtrekpontjes in de Wieringermeer door nieuwe. De huidige vaartuigen zijn verouderd en met het naderende wandelseizoen voor de boeg, heeft Recreatie Noord-Holland besloten om stevigere exemplaren te installeren.

Een van de te vervangen pontjes maakt deel uit van de Tulpenroute en bevindt zich langs de Derk Stevensweg aan de rand van Wieringerwerf. Het pontje stelt wandelaars in staat om de Robbevaart over te steken en vervolgens langs de bollenvelden en akkers van een kwekerij richting de Wierweg te lopen.

Dit huidige vaartuig is verouderd en heeft in het verleden geleden onder vandalisme. De gemeente Hollands Kroon heeft daarom bij Recreatie Noord-Holland een robuuster exemplaar aangevraagd.

Robbenoordbos

Recreatie Noord-Holland, een uitvoeringsorganisatie die verantwoordelijk is voor het beheer en de exploitatie van recreatie- en natuurgebieden en routes in de provincie, vervangt ook het touwtrekpontje in het Robbenoordbos. Dit pontje is volgens hen ‘flink versleten’, maar met het nieuwe exemplaar kunnen wandelaars vanaf volgende week weer veilig de brede Hoge Kwelvaart oversteken. Dit is een cruciale schakel in de wandelroutes in het Robbenoordbos.

Dankzij de vervanging van de pontjes zijn beide routes weer toegankelijk voor alle wandelaars.

(10 maart 2024)