Vrouw hangt aan laadklep van pont tijdens overtocht

Op social media circuleert een opvallende video waarin een vrouw te zien is die aan de laadklep van een pont over het IJ in Amsterdam hangt tijdens het varen. Volgens het GVB, verantwoordelijk voor de veerdiensten, bracht de vrouw zichzelf in groot gevaar. De actie wordt omschreven als “levensgevaarlijk”.

In de beelden houdt de vrouw zich vast aan de bovenkant van de klep terwijl ze op een rand aan de onderzijde staat. Wanneer dit precies gebeurde, is niet bekend, maar de video werd in de nacht van zondag op maandag op TikTok geplaatst.

De reacties onder de video zijn overwegend kritisch. Veel mensen begrijpen de actie van de vrouw niet. “De pont komt om de vijf minuten, waarom niet even wachten?”, vraagt iemand zich af. Een andere reactie stelt: “Als ze in het water was gevallen, had ze dit niet meer kunnen navertellen.”

Bezorgd

Het GVB onderschrijft deze bezorgdheid. Een woordvoerder benadrukt dat de situatie extreem gevaarlijk was. “Of ze nu sprong toen de klep omhoog ging of eroverheen klom toen ze al aan boord was, het blijft een gevaarlijke actie. Dit is geen kleine roeiboot, maar een groot schip met krachtige schroeven.”

Het is onduidelijk of de vrouw veilig en droog de overkant heeft bereikt.

(16 september 2024)