Elektrische veren Riveer genomineerd voor Schuttevaer Award

De elektrische, aluminium veerponten van Holland Shipyards Group zijn genomineerd voor de prestigieuze Schuttevaer Award. Deze nominatie is tot stand gekomen dankzij de stemmen van lezers van schippersblad Schuttevaer. De winnaar van de award wordt op 4 april bekendgemaakt.

Deze innovatieve veerponten zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en efficiëntie. Riveer in Gorinchem vaart met deze veren. Ze zijn volledig elektrisch, wat zorgt voor een stille werking zonder uitstoot van schadelijke stoffen. De schepen zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium en hebben een catamaranontwerp dat weerstand in het water minimaliseert.

Ecologisch voetafdruk

Dit alles draagt bij aan een vermindering van de operationele kosten en de ecologische voetafdruk. De ontwikkeling van de elektrische veerponten zorgt voor het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het terugdringen van geluids- en luchtvervuiling.

De uitslag van de Schuttevaer Award wordt met spanning afgewacht. Riveer, het bedrijf achter de veerponten, kijkt uit naar de bekendmaking. Tijdens het Maritime Innovation Platform zullen alle genomineerden hun projecten presenteren, waarna het publiek en een jury de winnaar zullen kiezen.

(25 maart 2024)