Vereniging van Vrienden van de Veerponten daagt fietsers en wandelaars uit om een mooie video te maken van hun oversteek met een veerpont. De vereniging stelt voor de mooiste video’s prijzen beschikbaar van 250, 150 en 100 euro.
Veerpontjes zijn de leukste wegen over het water. Ze brengen passagiers vlot en geruisloos naar de overkant. Vaak is een pontje met een veerbaas of handbediend een van de hoogtepunten tijdens een recreatieve fiets- of wandeltocht. Het waterrijke Nederlandse landschap telt zo’n 330 veerpontjes.
Bij de videowedstrijd gaat het erom om een oversteek van of met een veerpont zo fraai mogelijk vast te leggen, zodat het de kijker boeit. Het pontje in het omringende landschap, een impressie van de overvaart of onvermoeibare heen-en-weer varen van het pontje, alles mag worden gefilmd en ingestuurd. Belangrijkste voorwaarde is dat het filmpje maximaal anderhalve minuut duurt.
Insturen
Het filmpje mag vervolgens via een webdienst als WeTransfer.com naar [email protected] worden gestuurd. Ook mag het filmpje op een eigen Facebook-account (openbaar) of -pagina of een videokanaal als YouTube.com worden gedeeld. Een link in een e-mail naar [email protected] is dan voldoende voor deelname.
De uiterste datum voor inzending van de video is 1 oktober 2019. Een jury beoordeelt vervolgens de ingezonden video’s en selecteert de drie prijswinnaars. Ingestuurde video’s worden in elk geval tijdens de jaarvergadering van de vereniging in het voorjaar van 2020 op een nog nader te bepalen locatie in Nederland.
- Een voorbeeld van een video
Over de vereniging
De landelijke Vereniging van Vrienden van de Veerponten wil veerpontjes in de vaart houden en wil dat er nieuwe pontjes gaan varen. Na een gestage daling is sinds de oprichting van de vereniging het aantal veren in Nederland gegroeid van circa 130 naar ruim 330.
Vrienden van de Veerponten ondersteunt plaatselijke initiatieven om een pontje te behouden of om een nieuw pontje in de vaart te krijgen. De vereniging ondersteunt ook het aanbrengen van nieuwe voorzieningen om het gebruik en het comfort van een veer te verbeteren. Daarnaast beheert de vereniging de website veerponten.nl met alle vaarinformatie over veren in Nederland.