Maassluis-Rozenburg Veerpontencoalitie en bewoners vinden gehoor maarrr…

Bewoners en Veerpontencoalitie in actie

De bewoners komen al maanden in actie bij hun gemeente en de provincie rond de grote problemen met het veer Maassluis-Rozenburg. Zij moeten het al sinds het faillissement (Zie Kort Nieuws bericht 260523) van de Blue Amigo dochter doen met een noodoplossing. Het AD schreef een uitgebreid achtergrond artikel over de ontwikkelingen bij Blue Amigo en hun aandeelhouders. Zie Kort Nieuws bericht 040723.

De beperkte noodregeling dupeert wandelaars, fietsers en bewoners, lokaal en recreatief. Met name de bewoners van Rozenburg, dat tamelijk geïsoleerd tussen de havenbedrijven ligt, worden extra gedupeerd door het ontbreken van een veerpont die ook auto’s kan vervoeren. De Veerpontencoalitie schreef een Brief VPC Maassluis – Rozenburg aan de Staten van Zuid-Holland en sprak, net als de bewoners, in bij de Statenvergadering op 21 juni. Naast ons bleek ook de vervoersregio haar zorgen met de provincie gedeeld te hebben.

Via de Brief Lid Gedeputeerde Staten aan Veerpontencoalitie over veer Maassluis-Rozenburg aan ons hoorden wij dat de provincie 1 miljoen op tafel legt voor de aankoop en reparatie van het nieuwe veer, de Blankenburg,  waarmee dan een tijdelijke oplossing voor alle gebruikers kan worden gerealiseerd door Damen Shipyards.

Daarna volgt voor de lange een nieuwe ronde aanbesteding waar de Veerpontencoalitie en andere belanghebbenden betrokken zullen worden. Wij gaan er van uit dat de bewonersgroepen daar bij horen en zullen dat anders bepleiten. Uiteraard houden we zelf ook contact met hen.

Noodregeling is nog van kracht

Volg Kort Nieuws voor actuele ontwikkeling, zie nu Kort Nieuwsbericht 170723. De nooddienstregeling op de provinciesite loopt ten tijde van dit bericht  tot 30 juli.