Agenda van de vereniging

Zaterdag 14 oktober Najaars ALV, geweest.

Het was een mooie dag, met ruim 100 aanwezigen, zij overwonnen alle trappen. Bijna  40 leden volgden op afstand. Het jaarprogramma 2024 en de begroting 2024 werden aangenomen. De actualiteit rond de Triodos certificaten is doorgenomen. We gaan door met vasthouden en volgen de ontwikkeling op de voet. Het jaaroverzicht ponten en het vernieuwde logo en huisstijl werden gepresenteerd en goed ontvangen. De experimentele samenwerking met DOVA is toegelicht. We houden controle over onze pontdatabase. We slotemn met een mooie presentatie van onze gastgevers, het Binnenvaartmuseum in Dordrecht en Vereniging De Binnenvaart. De behandelde stukken staan op de ALV pagina.

Vervallen! Zaterdag 25 november, Nieuwe Ledenbijeenkomst.

Er waren helaas te weinig aanmeldingen. Het bestuur beraadt zich op een alternatief, zowel voor degenen die wel gereageerd hebben, als voor de inzet de band met de leden verder aan te halen.

Alle nieuwe leden die hun mailadres hebben opgegeven ontvingen een uitnodiging per mail.

Begin 2024 Workshop(s) Lokaal vertegenwoordiger of Beleidsplan 2024-2027.

Op de rol staan voorlopig:

a) Hoe komen we vlot tot een landelijk netwerk van vrienden die de ogen, oren en/of ambassadeur van onze vereniging zijn. Wie willen ons lokaal aanspreekpunt en woordvoerder voor de ponten, pontgebruikers en buitenwereld zijn. Als je dat wil doen, wat komt daar bij kijken, wat heb je nodig? Wat kunnen we waarmaken?

b) Een nieuw Beleidsplan maken. We gebruiken het huidige nog, het meeste daarvan is gerealiseerd. Mooi en we willen verder. Daar betrekken we graag geïnteresseerde leden bij.

De keuze moet nog gemaakt worden. Wordt vervolgd.

10 t/m 12 mei 2024, Pontjesdagen St. Maasmeanders.

Vrijdag 11 t/m zondag 12 mei staan de 13 pontjes tussen Wijchen en Woudrichem centraal. U kunt drie dagen lang tegen gereduceerd tarief de 13 pontjes over de Maas gebruiken. Een overvaart kost voetgangers en fietsers op deze ponten dan maar 0,50 cent. Zo kunt u allerlei activiteiten van ondernemers, musea en natuurgebieden rond de Maas  in het gebied bezoeken. De Stichting Maasmeanders werkt nog aan een kortingsregeling voor auto’s. Wordt vervolgd.